Open Cbox
Install this theme

listening to music with his full concentration..

muka comot lepas makan, tetap comel..

push-up..

sekarang, Dhia’ tgh belajar nak merangkak.. jarang-jarang da cuba angkat punggung guna lutut instead of paha, walaupun masih gagal.. tapi da boleh gerak dan pusing-pusing 360 darjah.. tilam da entah berapa kali golek-golek jatuh.. ^^

Another walk on walker.. and now Dhia’ can already walk on his own with his walker.. 

3 hari je Dhia’ da pandai gerak ke depan dan belakang.. he is a fast learner.. sekarang, whenever umi/abi say ‘uuuuu..pppaah’ (sign to want him standing), he will quickly stand on his feet, without hesitations (but of cos umi abi still kena pegang, hehe).. good boy.. sampai mengaji quran pun sambil berdiri da skrg.. :)

Tertidur lena selepas penat follow umi usrah.. ^^

Tertidur lena selepas penat follow umi usrah.. ^^

Dhia’ test pandu his new walker.. :)

Cheerios

Lama da umi jumpa resepi baby y mengandungi Cheerios sebagai salah satu ingredients. Selalu jugak umi tertanya-tanya, ape menda la Cheerios ni. Ye la, umi tak pernah jumpa sebelum ni. Tambah lagi duk kat Mesir ni, lagi jarang nak jumpa. Bila search kat internet, baru tau Cheerios ni salah satu cereals.

Tetiba satu hari time umi abi bawak Dhia’ jalan-jalan ke City Stars, umi terjumpa la Cheerios ni kat Spinney. Apa lagi, umi grab la 1 kotak Cheerios ni. Susah kot nak jumpa Cheerios ni. Lagipun seminggu lagi Dhia’ da nak masuk 8 bulan, so bolehla umi introduce this Cheerios. Hehe. Beli awal-awal, kan senang.

Cuma satu je y memeranjatkan umi, mahal sangat kot Cheerios ni. Huhu. 1 kotak harganya L.E50 (RM25). Biasanya cereals lain below L.E25 (RM12) je. Tapi, berbaloi kot bila umi belek-belek ingredients-nya. Kandungan gula pun tak tinggi (cane nak tau: kalau belek ingredients, senarai ingredients y paling awal disebut, tu la y paling banyak digunakan, tapi umi tak tau jugak betul tak cara ni, umi just dapat info ni dari sumber internet jugak).

For more information about this Cheerios, see this link. Huhu. Macam promoter pulak umi ni, g promote menda alah ni. Apa pun, for the benefits of others jugak. ^^